Първи кораб за превоз на LNG в контейнери в Китай

В китайските корабостроителници „Нантонг“ завърши преустройството на първия за страната кораб за превоз на втечнен природен газ (LNG) в контейнери. Преди преустройството RUI NENG 8 има капацитет за превоз на 640 TEU.

Корабът има дължина 133 м. и има широчина 22.6 м.

След преустройтеството, RUI NENG 8 може да превозва до 180 40-футови LNG-контейнера и 300 стандартни TEU.

Оператор на кораба е китайската Zhejiang Rui Neng Ocean Shipping. Тя ще го експлоатира основно между пристанища в Източнокитайско море.

В момента в Китай се строят още два кораба от този тип, които имат по-голям капацитет и ще разполагат с двигатели, способни да работят на два вида гориво.

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от