Fincantieri изгражда най-голямата корабостроителница в Латинска Америка

Най-голямата корабостроителница в Латинска Америка ще бъде построена с инвестиции на Fincantieri, като част от проект за разширяване на пристанище Прогресо, Юкатан, Мексико, съобщи местното правителство.

Италианският корабостроителен гигант ще инвестира 220 млн. щ. долара. Очакваната сделка между италианската корпорация и местната власт бе обявена в края на миналата година, а тогава бе съобщено, че общата планирана инвестиция е в размер на 550 млн. щ. долара, инвестирани в три етапа.

Fincantieri ще изгради мощности за кораборемонт, преоборудване и поддръжка на кораби. В района ще се развива и нов пристанищен терминал.

„Проектът, който Fincantieri ще развива в Юкатан, има за цел обслужва круизни кораби и платформи в Мексиканския залив. Това, което ни казаха, е, че в средносрочен план, от осем до десет години, ние също можем да се стремим към строителството на кораби в Юкатан“, каза губернаторът Маурицио Вила.

Fincantieri е четвъртата в света по големина корабостроителна група, през 2013 г. италианската компания придоби контрола над норвежката Vard, през 2018 г. 50% от френската STX. Компанията управлява общо 18 кораборемонтни и корабостроителни завода в Италия, Норвегия, Румъния, Виетнам, САЩ, Бразилия и Австралия.

Последни новини

Последни новини

Хутите: Целият екипаж на кораб GALAXY LEADER е осигурен с всичко нужно

На снимката са капитанът на кораба, старши помощник-капитанът и дипломатически представител. От съображения за сигурност, част от изображението е замъглено. Целият екипаж на

Пристанищата на ЕС претоварват огромни количества руски газ за трети страни

Европейският съюз се стреми да ограничи употребата на руски газ след нахлуването на Руската федерация в Украйна. Анализ на Института по енергийна икономика (IEEFA) обаче отчита

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър