Пожар избухна на борда на кораб в КРЗ „Флотски арсенал“


Пожар е избухал на борда на кораб в КРЗ „Флотски арсенал“. По първоначална информация огънят гори на кораба „Санита“. Съдът е собственост на грък и плава под руски флаг. Екипажът е съставен от украински моряци. Няма информация за пострадали или загинали. На мястото са изпратени три пожарни екипа.

Огънят е бил потушен, в момента се прави оглед за установяване на причините за пожара.

(+) Екипажът е бил евакуиран незабавно след започване на пожара. Няма опасност и за населението в района. Огънят е тръгнал от машинното отделение на плавателния съд. Формиран е щаб за овладяване на възникналата ситуация.

Корабът е построен през 1991г. в турската корабостроителница Sedef Gebze. SANITA (4,712 DWT) е дълъг 98 m, широчината му е 17 m, а газенето – 5.2 m.


Снимка: Петел.бг

Маritime.bg – Катастрофи

Последни новини

Последни новини

Свръхпредлагане, ниски цени на нефта и COVID-19 – перфектната буря, която изправя офшорната индустрия пред нова…

К.д.п. Делян Тодоров В резултат на пандемията COVID-19, нефто-газодобивната индустрия е подложена на сериозни икономически изпитания. Енергийният сектор, ключов стълб за много

3 хил. души съкращава Subsea 7

Базираната в Люксембург Subsea 7 обяви план за съкращаване на 3 000 души. Целта е да се намалят оперативните й разходи, с което ще се спестят около 400 млн. щ. долара. Към

По света и у нас

По света и у нас