Кап. Венцислав Иванов: Утре започва разтоварването на кораб Vera Su

Утре започва разтоварването на кораб VERA SU, обяви пред Maritime.bg кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор на ИА “Морска администрация”.

По думите на кап. Иванов днес е прехвърлена емулсия от вода и разтворен карбамид, която се е намирала в носовата част на кораба.

Според него в задната част на хамбара карбамидът е в твърдо състояние, което означава, че в операцията ще бъде включена и баржата на Хидроремонт.

Около 0700 ч. утре е планирано започването на операцията. В нея ще бъдат активирани и баржите на EMSA, които през тази нощ ще бъдат провлачени до близко пристанище.

Вижте още във видеото:

Как протече операцията в днешния ден, четете тук

Заседнал кораб край Яйлата

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент