Обявиха нови мерки за провеждане на курсове в БМКЦ

Транспортното министерство днес обяви нови мерки за провеждане на курсове в „Български морски квалификационен център“, установи справка на Maritime.bg.

Считано от 21.10.2021 г., всички курсове за подготовка на морски лица в присъствена форма се провеждат на Полигона за практическа подготовка на морски лица, наречен за краткост „ЗЕЛЕН ПОЛИГОН”.

Всички служители на БМКЦ ЕАД, които се допускат на територията на „Зелен Полигон” са:

  • ваксинирани, притежаващи „Зелен сертификат” или
  • преболедували в рамките на 180 дни, притежаващи „Зелен сертификат” или
  • с наличен отрицателен PCR/антигенен тест.

Записването за провеждане на присъствени курсове става САМО след предоставянето на съответен „Зелен сертификат”, съгласно изискванията на Заповед № РД-01-856/19.10.21. на Министъра на здравеопазването или след представяне (на хартиен носител или по електронен път) на наличен отрицателен PCR/антигенен тест.

Плащане на таксите за участие в курсовете се извършва преди провеждането на съответния курс, до който лицето е допуснато. Приемат се плащания САМО по банков / електронен път, по предоставените от БМКЦ ЕАД сметки, като същото се удостоверява преди провеждането на съответния курс, чрез документ, издаден от финансова институция, осъществила съответната транзакция. Документът може да бъде на хартиен носител или да се изпрати по електронна поща.

Мерки за осигуряване на безопасна среда

  • Преди започване на съответният курс/занятие работните помещения се проветряват и дезинфекцират.
  • Преди започване на съответният курс/занятие се извършва дезинфекция на всички пособия и други средства използвани в него.
  • След всеки учебен час и на всяка пауза се проветряват и дезинфекцират помещенията.
  • След използването на спасителна жилетка, костюм, каска или друго облекло същите се дезинфекцират преди последваща употреба от друг курсист.
  • Всички общи помещения, тоалетни, помещения за инвентар, пейки и дръжки на врати се дезинфекцират минимум 4 пъти дневно.

Горните изисквания са в сила до отпадане на мерките по Заповед № РД-01-856/19.10.21. на Министъра на здравеопазването.

За допълнителна информация на денонощен телефон: +359 52 999 795

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент