ZIM: Частична евакуация след пожар на контейнеровоз

В петък, 22 октомври, моторен кораб ZIM KINGSTON (IMO: 9389693), чартиран от ZIM, попада в изключително тежка хидрометеорологична обстановка при преход от Пусан към Ванкувър. От кораба е съобщено за дузина загубени зад борд контейнери.

Бреговата охрана на Канада, както и други местни институции са информирани, на кораба е разпоредено да застане край канадския бряг. Това пише в официално съобщение до Maritime.bg на ZIM.

Следствие нанесените щети, няколко контейнера се възпламеняват. По-голямата част от екипажа е евакуирана, на борда остават няколко моряци, които асистират в борба с огъня. Те са в безопасност.

„В тясно сътрудничество сме със собствениците на кораба, канадските власти и други съответни органи, докато работим при тежки метеорологични условия, за справяне с инцидента. Основната ни грижа е безопасността на екипажа и предотвратяване на замърсяване“, коментират от компанията.

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент