Морско училище участва в генерална асамблея на IAMU

Делегация от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участва в Генералната асамблея на Международната асоциация на морските университети (IAMU). Форумът се проведе в Александрия, Египет, на 26 октомври 2021 г. Това е XXI генерална асамблея, след като през 2020 г. не се състоя поради тежките пандемични условия.

По време на Асамблеята делегатите обсъждаха теми, свързани с предизвикателствата пред морското образование и индустрия в тежките времена на глобалната пандемия, както и дигитализацията на морската индустрия.

Представител на президентите на морските университети бе началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Форумът бе посветен на въвеждането на единни стандарти в морското образование и постигане на единни резултати в обучителния процес.

В следващите дни в научните конференции, прилежащи към събитието, Морско училище ще бъде представено от преподаватели и курсанти както във виртуална среда, така и присъствено.

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент