За втори път хванащат дрога на бълкер Trudy

Митнически служители в Пристанище Ротердам откриха 529 кг. кокаин на борда на плаващия под флага на Либерия бълкер TRUDY (IMO: 9415246). Дрогата е оценена на повече от 40 млн. евро, съобщи местният сайт „Rijnmond“.

Пакетите са открити в хамбар на построения през 2009 г. плавателен съд. Преди Ротердам, TRUDY е посетил пристанищата на Дюнкерк и Антверпен. Наркотиците са унищожени от местните власти.

Maritime.bg припомня, че бълкер TRUDY влезе в новините в началото на месеца. Тогава край Франция бе арестуван 20-членният екипаж на кораба, а по-късно освободен, след като на борда бяха открити 1 127 килограма кокаин. Бордова проверка бе осъществена от френските власти, които получават сигнал за контрабанда на борда.

В средата на месеца TRUDY бе атакуван от група неизвестни лица в Дюнкерк. Те успяват да се качат на TRUDY в търсене на още дрога и пари. Някои моряци от екипажа са били завързани и заплашвани.

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент