Риболовни кораби вадят поне още 15 тона отпадъци от Черно море

Риболовни кораби на сдружение „Черноморски изгрев“ ще извадят поне още 15 тона отпадъци от водите на Черно море, като част от второто издание на инициативата – „Най-ценният улов“, организирана със съдействието на „Черноморски улов“.

В деня на Черно море – 31 октомври, ще бъде подписан меморандум между „Черноморски изгрев“ и „Черноморски улов“ за изваждане на още отпадъци от морето.

„Дългосрочната ни цел е да отключим пълния потенциал на нашия риболовен флот като фактор за опазване на нашето море. Първото издание на „Най-ценния улов“ е най-мащабната акция от подобен вид, правена някога в Черно море. За да надградим постигнатото, отправяме призив към всички ангажирани към състоянието на морето рибарски сдружения да се включат”, е заявката, която обяви Георги Гавазов от Черноморски улов.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент