Огнище на коронавирус на пътнически кораб по Дунав

Клъстър от заразени с коронавирус бе установен круизен речни кораб, плаващ по река Дунав. Корабът, идващ от Германия, е акостирал във Виена, съобщи БТА от австрийската столица.

По данни на градския медицински кризисен щаб, от 178 пътници на борда са били установени 80 заразени. Още при пристигането си вчера корабът е бил поставен под карантина и на никой не е било позволено да го напусне.

Всички пътници, здрави и болни, са били транспортирани днес обратно за Германия. Никой от заразените, сред които има и четирима членове на екипажа, не е бил настанен в болница, тъй като състоянието им е било добро.

Кризисният щаб на Виена е разработил плана за обратния транспорт на пътниците в сътрудничество с германските власти, заседанието е продължило цялата нощ. Заразените и здравите пътници са били разпределени в различни автобуси.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент