Назначават нов член в борда на Пристанище Варна

Александър Александров, снимка: ДППИ, архив

Александър Александров ще бъде вписан като член в съвета на директорите на държавния пристанищен оператор „Пристанище Варна“ ЕАД. Това установи проверка на Maritime.bg в подадените за вписване документи към Търговския регистър.

С вписването на Александров, съветът ще стане 3-членен. Едно място бе овакантено, след като бившият служебен транспортен министър Георги Тодоров освободи Димитър Атанасов.

Припомняме, че тази рокада бе предшествана от освобождаването на Ангел Забуртов от поста генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. По същото време Александър Александров бе член на съвета на предприятието и също бе освободен.

След рокадите, Тодоров обяви серия от конкурси за местата в ръководствата на предприятието и дружеството. Те бяха прекратени в началото на тази седмица от наследника му на поста – Христо Алексиев. По информация на Maritime.bg, бъдещите ръководства на ДППИ и „Пристанище Варна“ ЕАД ще бъдат избрани при провеждането на новообявени конкурси, които ще бъдат публични. Предвидено е устните части на тези очаквани конкурси да бъдат излъчвани онлайн.

Справка на Maritime.bg сочи, че протоколното решение, с което Христо Алексиев назначава Александров, е от 21 октомври и в него е записано, че той ще изпълнява длъжността „до провеждането на конкурсна процедура“. От протоколно решение на борда от 27 октомври става ясно, че Александров е избран за зам.-председател на съвета. Тихомир Тодоров остава председател на борда, а Петър Сеферов изпълнителен директор и член.

Александров е бивш зам.-генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Той е бил министър на транспорта в кабинета на Филип Димитров, сформиран на 8 ноември 1991 г. Тогава той е бил член на СДС. От предоставените за вписване документи в ТР става ясно, че Александров е роден през 1952 година.

Какво се случва в пристанищата и управляващото инфраструктурата им предприятие, всичко по темата до момента:

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент