Военните моряци на фрегата „Дръзки“ искат да гласуват на 14 ноември

Военните моряци от екипажа на фрегата ДРЪЗКИ искат да упражнят правото си на вот на предстоящите избори за парламент и президент, които ще се проведат на 14 ноември. Тогава фрегата ще се намира в Хайфа, Израел. Корабът участва от 26 октомври до 8 декември в операцията на НАТО за морска сигурност в Средиземно море „Sea Guardian” в състава на Втората постоянна група на НАТО SNMG 2.

„В писмо от командващия Военноморските сили е записано, че на борда на кораба са 147 военнослужещи, от които 43-ма са ваксинирани (над 29% – б.а.); съответно – че 120 военнослужещи (почти 82%) са подали заявления за гласуване в пристанище Хайфа“, докладва членът на ЦИК Гергана Стоянова на заседание на комисията, предаде Флагман.

Разглеждат се вариантите за организиране секция до кораба или на самата фрегата. ЦИК ще реши на следващо заседание как да процедира.

Фрегата ДРЪЗКИ от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби участва от 26 октомври до 8 декември в операцията на НАТО за морска сигурност в Средиземно море „Sea Guardian” в състава на Втората постоянна група на НАТО SNMG 2. По време на плаването си екипажът на „Дръзки“ ще се включи в учението на ВМС на Република Гърция „NIRIIS 21” и ще посети пристанищата Суда и Пирея в Гърция, Хайфа в Израел и Александрия в Египет. Командир на фрегатата е капитан ІІ ранг Стоян Христов.

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент