Разследват твърденията за посегателства срещу жени кадети от САЩ

Бреговата охрана на САЩ води разследване по твърденията за сексуални посегателства срещу млади момичета от Морската академия.

Maritime.bg припомня, че неправителствена организация разпространи анонимен разказ, който разтърси Морската академия на САЩ и местната морска общност.

В него млада жена твърди, че е станала обект на сексуално посегателство от страна на 60-годишен механик по време на морска практика на борда на кораб, опериран от датска компания.

В скандалните твърдения се говори за поне още пет млади жени, които са били насилвани на борда на кораби.

Датската компания, която оперира кораба от първичния разказ на жената, вече е освободила няколко офицери от тогавашния му екипаж.

Ръководството на Морската академия, морската общност в САЩ и редица неправителствени организации осъдиха остро в публични позиции подобно отношение. Те призоваха за провеждане на широкомащабно разследване, а Бреговата охрана на САЩ призова младите жени да дадат свидетелски показания.

Разследването продължава.

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент