Инсталират роторни ветрила на 200 000-тонен бълкер

Японската Mitsui O.S.K. Lines (MOL) и Vale International обявиха споразумение за инсталиране на роторни ветрила на борда на бълкер, съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на базираната в Токио корпорация.

Системата ще бъде инсталирана на борда на 200 000-тонен бълкер, който е в активна експлоатация и транспортира желязна руда за производство на стомана.

Роторните ветрила произвеждат задвижваща сила, когато корабът е на ход и предлагат висока ефективност, тъй като естествената енергия на вятъра директно задвижва кораба, вместо да се преобразува в електричество, например, отбелязват от MOL.

Съвместната инициатива трябва да стане основа за бъдещо използване на тази технология на корабите на японската компания.

Вижте още по темата: Обратно към вятъра

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент