ЦИК отказа подвижна урна на фрегата Дръзки

Снимка: ВМС

Централната избирателна комисия (ЦИК) предлага екипажът на фрегатата „Дръзки“ да гласува в „зелен коридор“ в Хайфа. Припомняме, че военните моряци ще се намират в израелското пристанище на 14 ноември, когато в България ще се проведе вот 2 в 1 – за президент и парламент.

С писмо от Министерството на отбраната (МО) поискаха да се разгледа възможността на кораба да се изпрати подвижна урна, която да се води към най-близката разкрита избирателна секция в Израел.

Това обаче според ЦИК не може да се случи, предаде Флагман. Комисията одобри единодушно писмо-отговор до МО, в което се посочва, че в Изборния кодекс е предвидено с подвижна избирателна урна да се гласува само на територията на България.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент