БМФ е най-големият дарител за Паметника на моряка във Варна

Параходство Български морски флот до момента е най-големият дарител за изграждане на Паметник на моряка във Варна, стана ясно от отчет, публикуван от кап. Димитър Димитров. Преди ден той съобщи за други трима граждани дарители – двама братя и жена.

С наличните към момента средства ще се осигури изливането на фигурата на паметника, както и ще се покрие част от дължимата сума към скулптура, изготвил макета на фигурата и ще бъде преведена част от сумата, която следва да се заплати на архитект за техническото проектиране на фундамента.

Пандемията временно спря проекта за Паметник на моряка в морската столица.

Maritime.bg припомня, че Паметникът ще представя стилизиран нос на плавателен съд, а върху него ще има изградена фигура на моряк с бинокъл в ръка, отправил поглед към морето. Монументът ще се вижда и от морето, тъй като ще се извисява на около 10 метра, а в основата му ще има изградени гранитни плочи, символизиращи основните морски професии. Символът ще бъде изграден в непосредствена близост до входа на Морската градина във Варна.

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент