Жена стана президент на най-голямата европейска круизна асоциация „MedCruise“

Фиген Аян

Фиген Аян (Figen Ayan) от ръководството на турското пристанище Галатапорт е избрана за президент на най-голямата европейска круизна асоциация „MedCruise“. Във вота, проведен на 59-ата асамблея на организацията, участваха и представители на „Пристанище Варна“ ЕАД.

Кариерата на Аян в круизната индустрия започва с приватизацията на пристанище Кушадасъ през 2003 г. Преди да бъде назначена като вицепрезидент на круизните операции на Галатапорт, Аян работи като търговски и маркетингов директор на Global Ports Holding.

От 2014 г. тя е член на борда на MedCruise. На национално ниво е избрана през октомври 2018 г. за заместник-член на борда на Асоциацията на турските пристанища, Türklim.

„Възпитана с разбиране за възприемане на различните култури. Директният контакт с потребителите на круизи, активната работа в логистичните области и сътрудничество с круизни пристанища, ми даде способността да изживявам, анализирам, обогатя знанията и кариерата си на 360° перспектива в продължение на повече от 24 години“, представя себе си Аян.

Вижте още: България участва в избора на нов президент на MedCruise с надежда за връщане на пътническите кораби в Черно море

Снимки:

За жените в морската индустрия

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент