Ръст на транзитните такси за преминаване през Суецкия канал

Администрацията на Суецкия канал (SCA) обяви увеличение в размер на 6% на транзитните такси. То ще влезе в сила от февруари 2022 г. По-големи такси ще плащат всички кораби с изключение на газовозите, транспортиращи LNG и пътническите кораби, които ще плащат ставката от тази година.

От администрацията на канала коментираха, че увеличението е свързано с глобалните икономически условия и с него се гарантира, че Суецкият канал остава „оптимален, най-бърз и най-кратък избор за клиенти в сравнение с другите конкурентни маршрути“.

SCA добавят, че Международният валутен фонд и Световната търговска организация прогнозит 6,7% увеличение на морската търговия през 2021 г. и 4,7% през 2022 г.

От Суецкия канал коментираха, че прогнозират „голям обем товари и добри печалби за корабните компании“.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).