MOL прие най-модерния танкер за превоз на метанол

Южнокорейската корабостроителница Hyundai Mipo Dockyard предаде на японската Mitsui O.S.K. Lines (MOL) нов кораб за превоз на метанол, съобщиха пред Maritime.bg от базираната в Токио компания.

CAPILANO SUN е задвижван от двигател, който може да работи на тежко корабно гориво и метанол. Съдът ще бъде чартиран от японската Hisafuku Kisen K.K. и канадската Waterfront Shipping.

MOL е най-големият оператор на кораби за превоз на метанол и към момента разполага с 18 съда от този тип. От 2016 година компанията разполага с плавателни съдове, задвижвани с метанол. В момента японският гигант оперира 4 от 13-те танкера за превоз на CH3OH в света, задвижвани с двигатели, способни да работят и с него.

Тези кораби, оборудвани с двигатели, които работят с два вида гориво, могат да намалят емисиите на серен оксид (SOx) с до 99%, праховите частици (PM) с до 95%, азотния оксид (NOx) с до 80% и въглероден диоксид (CO2) с до 15% в сравнение с плавателни съдове, използващи конвенционално гориво.

CAPILANO SUN е най-модерният кораб за превоз на метанол с ниски емисии, който използва усъвършенствана технология, която регулира температурата на горене чрез смесване на вода с метанолово гориво и може да изпълни изискванията на Tier III без скрубер, подчертават от MOL.

Характеристики на CAPILANO SUN

Дължина, максимална186.07m
Газене32.30m
DWT 49,999MT
ОператорMOL Tankship Management

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).