Два пътнически кораба в пристанище Видин

Пристанище Видин - Център, снимка: "Пристанище Видин"
Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

Рекордно ниско за сезона е нивото на Дунав в първия български участък на реката, показа справка на официалния сайт на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Днес при километър 833 край Ново село е измерено водно ниво от 35 см., като увеличението му в сравнение с предходния ден е само четири см. При Дунав мост 2 на км 796 водният стоеж днес е 70 см.

Независимо от ниските водни нива на реката, корабоплаването продължава. Днес на видинското пристанище акостираха два туристически круизни кораба с по 150 туристи на борда. В последните три месеца, въпреки пандемията, пристанище Видин отчита увеличен брой на туристически кораби, акостирали на брега и ползвали пристанищните услуги, съобщават от администрацията на порта.

Всички туристи, които плават с круизните кораби и слизат на брега, имат зелени сертификати, допълват от туроператорската фирма, която менажира пътувания по река Дунав, предава БТА.

Източник БТА

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент