В МВнР не са постъпвали данни за бедстващи български моряци

Към момента в МВнР не са постъпвали данни за бедстващи български моряци. Това отговориха от пресслужбата на МВнР на въпроси на Maritime.bg по повод изоставения VLCC в Сингапур.

Припомняме, че от доклад на ITF стана ясно, че на борда на танкер CHLOE V има български моряци. Корабът е вписан в базата данни за изоставени екипажи, поддържана съвместно от IMO и ILO.

На кораба има 28 души, сред които българи. Maritime.bg изпрати запитване за техния брой до ITF и информира МВнР за случая.

Екипажът очаква репатриране от края на юли, не са изплатени и близо 370 хил. щ. долара вънаграждения, според данните към 15 октомври.

„Към момента в МВнР не са постъпвали данни за бедстващи български моряци. Във връзка с медийните публикации посолството ни в Джакарта, което отговаря и за Сингапур, потърси информация от пристанищните власти, която очакваме“, гласи информация от пресслужбата на МВнР в отговор на въпроси на Maritime.bg.

По темата:

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент