Украинските пристанища продължават да се възстановяват от срива на товарооборота

С над 11,2 млн. тона по-малко са обработените товари в украинските морски пристанища за първите десет месеца на годината, съобщават от местната пристанищна администрация АМПУ.

Отчита се срив от 8,5% спрямо 2020-а година.

Общо през терминалите са преминали 120,8 млн. т. товари.

Според АМПУ, в началото на годината сривът е бил близо двойно по-голям, което показва възстановяване към края на годината.

93,1 млн. тона са изнесените товари, вносът през пристанищата е 19,18 млн. тона, 6,8 млн. тона са транзитните товари и 1,7 млн. каботаж.

Към края на октомври се отчита най-голям спад при транзитните товари, които са намалели с 20,5% спрямо предходната година.

Традиционно с най-голям дял в товарооборота на украинските морски пристанища са зърнените товари – 37,07 млн. тона и рудите – 31 млн. тона.

Над 840 хил. TEU са обработени в контейнерните терминали.

Най-голямо количество товари са обработени в пристанище Черноморск (19,82 млн. тона), Одеса (18,5 млн. т.) и Мариупол (5,82 млн. т.).

Последни новини

Последни новини

Проверяваха сигнал за тяло в канала море – езеро под Аспаруховия мост във Варна

Екипажът на катер на ИА "Морска администрация" и огнеборци от РДПБЗН - Варна проверяваха сигнал за предполагаемо забелязано тяло на гражданин в района на плавателния канал

Отряд доброволци помага в борбата с бракониерството и замърсяването на водните обекти

Двадесет доброволни сътрудници са обучени и с тяхно участие вече са извършени доста проверки, съвместно със служителите на Изпълнителна агенция за рибарство и аквакултури

Проф. Пимпирев: Надявам се това да е последното отлагане на отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

Влекачи POLLUX, CASTOR и НИК СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ. Снимка: Maritime.bg Дребни неща се изкусуряват. Това коментира в ефира на Радио - Варна професор Христо Пимпирев в

МТС проверява казуса с кейовата стена на пристанищен терминал “ТЕЦ Езерово“

Снимка: ЧЕЗ Министерството на транспорта и съобщенията проверява казус с кейовата стена на пристанищен терминал "ТЕЦ Езерово“, стана известно от участието на служебния ресорен

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент