Бургас ще бъде домакин на генералната асамблея на MedCruise през 2023 година

Бургас е избран за домакин на Генералната асамблея на „MedCruise” през есента на 2023 г., след като домакинството през настоящата година не се осъществи, заради пандемията, съобщиха от „Пристанище Бургас“ ЕАД.

Индикации за преодоляването на кризата с този вид пътувания в региона беше посещението на луксозния круизен кораб „SeaDream II” в края на сезона в Турция и българските морски пристанища. Заявки за посещения на пасажерски кораби в Бургас и Варна пристанища има и за следващите три години, информират още от пристанището.

Maritime.bg припомня, че с гласовете на двете български пристанища Фиген Аян беше избрана за президент на най-голямата круизна асоциация „MedCruise”. Изборът се състоя по време на 59-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища в Барселона, Испания.

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент