БМФ Порт Бургас привлича чуждестранен инвеститор

Снимка: БМФ Порт Бургас

Провеждани са разговори за прехвърляне на миноритарен пакет акции от капитала на БМФ Порт Бургас. Това заявиха пред Maritime.bg от пристанищния оператор. Припомняме, че компанията оперира терминали Бургас Изток 2 и Бургас Запад. Позицията на пристанището е по повод медийни публикации, в които се твърди, че компанията ще смени собствеността си.

„Що се отнася до намерението за продажба на част от капитала на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД, през 2020 г. „Адванс Пропъртис“ ООД, в качеството си на едноличен собственик, е ангажирало реномиран международен (базиран в Нидерландия) финансов консултант, специализиран в сделки по сливания и придобивания в областта на морския транспорт и пристанищните операции, който да организира частна тръжна процедура по евентуално привличане на инвеститор в „БМФ Порт Бургас“ ЕАД“, заявяват от компанията.

Осъществен контакт и са водени разговори с над 30 компании, потенциални инвеститори.

„За да се удовлетвори обществения интерес, следва да се подчертае, че одобрената от продавача за момента най-изгодна оферта не е офертата на Meridiam“, подчертават от пристанището.

От компанията обясниха пред Maritime.bg, че е достигнат етап в развитието на пристанището, който налага привличане на чуждестранен инвеститор за разширяване пазарните позиции и привличане на нови групи товари.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент