Действията на Запада в Черно море „излизат извън определени рамки“, обяви Путин

Снимката е илюстративна.

Действията на западните страни в Черно море „излизат извън рамките“, заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от ТАСС. „Що се отнася до Черно море, последното излиза извън определени граници“, каза държавният глава на разширена среща на Министерството на външните работи в четвъртък, предаде Фокус.

Путин обърна внимание на факта, че действията на западните страни изострят ситуацията и не се извършват само в Черно море, но и в други региони, близки до границите на Руската федерация.

На 10 ноември кораби от ВМС на САЩ пристигнаха в Черноморския регион за участие в многонационалните учения, провеждани от съвместното командване на въоръжените сили на САЩ в Европа.

Според Министерството на отбраната на Руската федерация подобни действия се превръщат в дестабилизиращ фактор в региона, една от целите им е военното развитие на територията на Украйна. Руските въоръжени сили непрекъснато следят ситуацията, увериха от Министерството на отбраната.

Последни новини

Последни новини

Европейските корабособственици настояват за повече военни кораби в Гвинейския залив срещу пиратите

Ситуацията в Гвинейския залив е основен приоритет за европейската морска индустрия през последните години. Броят на пиратските инциденти и нивото на насилие предизвикват

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент