Проекти за дигитализация, зелена трансформация и иновации разработват пристанището и летището в Бургас

„Пристанище Бургас“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подпишат споразумение за сътрудничество на Никулден, съобщиха пред Maritime.bg от държавния пристанищен оператор. Церемонията ще се състои в „Магазия 1” от 12:30 часа по време на празничния за Бургас 6-ти декември.

Ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския черноморски регион.

Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите, създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона, организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата ще си разменят макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас. 

В 13:00 часа в акваторията на бургаското пристанище влекачни компании ще отправят морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на Бургас.

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент