Проекти за дигитализация, зелена трансформация и иновации разработват пристанището и летището в Бургас

„Пристанище Бургас“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подпишат споразумение за сътрудничество на Никулден, съобщиха пред Maritime.bg от държавния пристанищен оператор. Церемонията ще се състои в „Магазия 1” от 12:30 часа по време на празничния за Бургас 6-ти декември.

Ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския черноморски регион.

Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите, създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона, организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата ще си разменят макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас. 

В 13:00 часа в акваторията на бургаското пристанище влекачни компании ще отправят морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на Бургас.

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).