Петър Сеферов: Вероятно светът не би съществувал без моряците

Уважаеми колеги,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай професионалния празник на моряците, който отбелязваме днес заедно с Деня на Свети Николай Чудотворец, покровител на моретата, реките и езерата.

От името на ръководството на „Пристанище Варна“ ЕАД и лично от мое име, Ви поздравявам по повод един от най-големите християнски празници.

Нека Св. Николай закриля всички наши служители, пенсионирани работници и  техните семейства и да помага в рибарските им мрежи да се хваща единствено здраве, благоденствие, вяра, радост и успехи, а в платната им – попътен вятър.

Честит празник на всички, свързали живота си с морските стихии.

Моряшката професия е трудна и опасна, но същевременно романтична и изключително важна. Вероятно светът не би съществувал без моряците. Търговията и контактите между хората, народите, фирмите, държавите и цивилизациите биха угаснали. Тези смели мъже ден и нощ, в жега и студ кръстосват необятната водна шир на планетата. В света работят над 1,5 млн. моряци, които осигуряват стоките за бита на човечеството.

На този празник мога единствено да ви благодаря и сърдечно да ви пожелая здраве, спокойно плаване, ясно небе и попътен вятър, за да следвате Вашите хоризонти и винаги да достигате желаните брегове.

Честит Никулден!

Петър Сеферов

Изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД

Последни новини

Последни новини

Изоставането на американския флот спрямо този на Китай е депресиращо, според конгресмен

Военноморският флот на САЩ отстъпва по численост на корабите на Китай. Това заяви в събота членът на Камарата на представителите на САЩ Кен Калвърт, републиканец от

Добър късмет за Павлин Надворни и „Espresso Martini“ от децата на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“

Приблизително 480 мили преди да премине първия от Трите големи – нос Добра Надежда, Павлин Надворни и Espresso Martini получиха послание в рисунки от най-малките ветроходци на

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски