Министър Христо Алексиев: Честит професионален празник!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Честит професионален празник на моряците, рибарите и на всички свързали живота си с морето!

Честит празник на търговците и банкерите!

Честит имен ден и на всички, които носят имена, свързани със Свети Николай Чудотворец!

В православната вяра името на Свети Николай Мирликийски Чудотворец означава „побеждаващ“. Моряците побеждават стихиите и успяват, когато са обединени от една цел и силна воля за намиране на общо решение. Изминаващата година, ни поднесе безпрецедентна ситуация с кораба Вера Су, в която морските ни експерти показаха силата на екипната работа и на професионализма!

В този сложен за света период водният транспорт не бе подминат от бързо разрастващата се вълната на COVID пандемията, но продължи да функционира и се превърна в икономическия гръбнак на всяка страна.

Настоящата икономическа ситуация изиска да се намерят бързи и ефективни начини за възстановяване, които да се основават на интелигентен, устойчив и всеобхватен растеж. Морският сектор доказа, че е жизнено важен не само за заетите в него и за крайбрежните региони, но и за растежа и заетостта на икономиката в целия свят.

В този светъл ден желая на всички здраве, късмет и успехи! И нека закрилата и благоволението на светеца бъдат неизменно с вас, чието работно място са морето, реките и техният бряг!

Христо Алексиев

Министър на транспорта,

информационните технологии и съобщенията

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент