Пристанището и летището в Бургас ще развиват съвместни проекти

Меморандум за сътрудничество подписаха ръководителите на „Пристанище Бургас” ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Подписи под документа положиха изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов, главният изпълнителен директор на„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Франк Кванте и главния финансов  директор на акционерното дружество Росен Филипов.  

С действията си ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион. съобщават от пристанището.

Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите, създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона, организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.  

Ръководителите на бургаското пристанище и Фрапорт се обединиха около инициативата да направят най-доброто по въздух и море, на което са способни в името на просперитета на региона.  

„Пристанище Бургас” ЕАД е член на доброволно обединение Алианс „Българско Черноморие“, създадено и учредено от представители на туристическия бранш, общините, хотелиери и ресторантьори, авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни, чиято цел е превръщането на Българското Черноморие в по-добър, по-устойчив и по-иновативен регион.  

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата си размениха макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас.  

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент