Борбата с огъня на Almirante Storni продължава на кей в пристанище Гьотеборг

Властите в Швеция взеха решение за продължаване борбата с пожара на борда на бълкер ALMIRANTE STORNI (IMO: 9497452) на кей в пристанище Гьотеборг, след като постигнаха минимален напредък през последната седмица.

Maritime.bg припомня, че на кораба, превозващ дървен материал, избухна пожар на 04 декември. Досегашните опити за овладяване на пожара се провеждаха на рейд.

Новият план включва едновременно разтоварване на част от товара и обливане с вода на тлеещите и горящи части от него.

Властите съобщиха пред местни медии, че разтоварването ще осигури разкриване на по-добър достъп.

“Шведската транспорта агенция взе решение да продължи борбата с огъня в пристанището на Гьотеборг. Пристанището е в пълна готовност да приеме кораба от момента, в който настъпи инцидентът”, заявиха от пристанищната администрация.

Елвир Дзаник, изпълнителен директор на пристанищната власт в Гьотеборг, определи действията като “изключително впечатляваща логистична операция, показваща отличното взаимодействие между отделните институции”. Той изтъква, че операцията с ALMIRANTE STORNI не оказва влияние за обработката на останалите кораби в терминалите.

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент