МВнР: Няма български моряци на кораб Tonsberg

Няма български моряци в екипажа на контейнеровоз TONSBERG, който бе атакуван от пирати по време на преход от Криби към Котону. Това става ясно от отговор до Maritime.bg на Министерството на външните работи, което след публикации в медиите влизa в контакт с мениджъра на кораба – гръцката компания „Technomar“.

Maritime.bg припомня, че пирати похитиха най-малко шестима моряци и простреляха друг моряк от екипажа на контейнеровоза, който според базите данни на eeSea поддържа линия WAX (Азия – Западна Африка) на CMA CGM, оперирана съвместно с Maersk.

„Корабът в момента е под контрол“, декларират от гръцката компания.

Инцидентът с TONSBERG е десети за годината във водите на Гвинейския залив. През годината в тези води пирати похитиха 76 души.

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че