COVID отново порази круизната индустрия

Огнища на коронавирус COVID-19 бяха установени най-малко на четири пътнически кораба, след като базираните в САЩ компании възобновиха круизните плавания това лято с изисквания за имунизация на пасажерите и екипажа и други мерки, предназначени да сведат до минимум опасността от разпространение на заразата. Броят на пътническите кораби, принудени да променят своите маршрути, изглежда се е увеличил, предаде CNN.

Случаите все още са далече от тези през март 2020 година, когато пандемията буквално спря круизната индустрия и предизвика истинска криза с репатрирането на пасажери и членове от екипажите.

Огнищата на COVID на борда на пътнически кораби през последните седмици идват на фона на глобалните опасения за бързо предаващия се вариант на коронавируса Омикрон.

В четвъртък властите в Мексико забраниха на пасажери от кораб KONINGSDAM, част от флота на Holland America Line, да слязат в Пуерто Валярта, след като 21 души от екипажа дадоха положителни проби за COVID. Всичките членове на екипажа са били ваксинирани, те показват леки или никакви симптоми.

CARNIVAL FREEDOM получи отказ за влизане в пристанищата накарибските острови Бонайре и Аруба, след като „малък брой“ хора на борда са дали положителна проба за Covid-19, съобщи круизната Carnival.

Властите в Кюрасао и Аруба отказаха достъп на ODYSSEY OF THE SEAS достъп, след като 55 напълно ваксинирани членове на екипажа и пасажери се заразиха с Covid-19

Шестима от екипажа и един пасажер на SEVEN SEAS MARINER също дадоха положителни тестове за коронавирус. Корабът започва 18-дневен круиз от Маями на 18 декември.

През месеца 48 души се заразиха на борда на SYMPHONY OF THE SEAS.

В края на годината се провеждат десетки круизи Карибско море, Мексиканския залив, Атлантика и Тихия океан.

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент