Радиоактивен скрап хванаха в Приснище Бургас / Учение


Съвместно учебно-тактическо занятие „МОРСКО ЯДРО 2011” се проведе на територията на Бургас, съобщават от полицията. Мисията бе да се реагира светкавично при разкриване на незаконен пренос на радиоактивен скрап с влак през зоната на ГКПП Пристанище Бургас.

Целта на занятието е подобряване организацията, управлението и мобилността на силите и средствата на Регионална дирекция “Гранична полиция” – Бургас, ОДМВР – Бургас и нейните териториални структури – Районни управления “Полиция”, ”Транспортна полиция”, Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението”, Районен център – 112 Бургас, както и на държавните институции с контролни правомощия в Бургас, областната и общинска администрация, в рамките на взаимодействието им при аварийно реагиране на незаконен пренос на радиоактивен материал.

Основание да се планира и проведе Учебно – тактическото занятие «Морско ядро 2011» са и два конкретни случая – част от оперативната обстановка и анализа на риска за Регионална дирекция “Гранична полиция” – Бургас.

maritime.port.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент