Николай Събев: Решенията в морската индустрия са вземани на парче и за конкретния човек

Снимка: Пристанище Варна

Решенията в морската индустрия са били вземани на парче, за конкретна ситуация, събития и може би за конкретен човек. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на днешното заседание на Комисията по транспорт в Народното събрание и в отговор на въпрос от депутата Златомира Мострова (ИТН) за развитието на морските пристанища.

„Считаме, че морската индустрия е била загърбена“, допълни още Събев.

По неговите думи двете пристанища – във Варна и Бургас, имат възможност за привличане на допълнителен товаропоток, който да донесе икономически растеж на регионите.

Събев заяви, че ще се изготви карта за развитие на българските пристанища.

Транспортният министър заяви, че утре неговият заместник по морските въпроси Владимир Върбанов ще проведе среща във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Николай Събев изтъкна, че ще се търсят и възможности за развитие на туристическия бизнес, свързан с морските пристанища – специално яхтения туризъм. „Не искаме да пропускаме тази възможност“, обяви той.

Транспортният министър обяви пред депутатите в комисията, че предстои да се разгледат и процедурите при аварийни ситуации на море. „Нямаме рецепта и инструкции как се действа при нужда от спасяване“, коментира Събев.

„Планиране и планиране, докато не погледнем нещата в комплекс, защото, ако само решим пристанищата и не решим другите дейности, свързани с тях, няма да имаме бърз икономически растеж“, добави Събев.

„Имаме много интензивна програма за работа“, допълни той по повод предстоящото за развитието на морската индустрия. Събев изтъкна, че всички стъпки, които МТС ще предприема ще бъдат активно обсъждани с представителите на индустрията.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към