Николай Събев: Удълбочаването във Варна отива при министър Рашков

Проектът по удълбочаване на каналите на Пристанище Варна ще бъде предаден на повереното на министър Бойко Рашков министерство на вътрешните работи. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев в отговор на въпрос от депутата Борислав Гуцанов (БСП) по време на проведеното днес заседание на парламентарната транспортна комисия.

Гуцанов изтъкна, че са разходени стотици милиони, а в момента резултат от удълбочаването няма. Това бе потвърдено от отговора на министъра, който заяви, че са открити две закононарушения.

„Установени са две очевидни нарушения на закона. Първото – ТСВ е нямало право да превъзлага на третата компания и второто – строителните книжа не са разписани от конкретния изпълнител“, заяви министър Николай Събев.

Той уточни, че МВР ще започне незабавна проверка за „ощетяването на държавата в огромен размер“.

Събев заяви, че тече и проверка за целесъобразността на проекта.

Междувременно ще бъде възложено и цялостно обследване устойчивостта на Аспаруховия мост.

„Може би тези действия не са били нужни, факт е, че е имало воля, факт е, че са изхарчени милиони, факт е, че резултатът го няма“, каза министърът.

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за