Русия, Иран и Китай провеждат съвместни военноморски учения

Русия, Иран и Китай ще проведат съвместни военноморски учения.

Според изявлението на Тихоокеанския флот на РФ, ракетен крайцер „Варяг“, кораб „Адмирал Трибутс“ и военноморския танкер „Борис Бутома“, вече се намират в иранското пристанище Чабахар.

В изявлението се отбелязва: „Официалната делегация на руския флот ще присъства на планираната конференция за организиране на съвместни военноморски учения на Русия, Иран и Китай“.

Руският посланик в Техеран Леван Кагарян бе съобщил през ноември миналата година, че Русия, Иран и Китай ще проведат съвместни военноморски учения в началото на 2022 година, припомня TRT.

Източник TRT

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.