Съдят трима българи за гибелта на 24-годишен моряк на Euroferry Malta

Процесът за смъртта на млад български моряк на борда на EUROFERRY MALTA от 2019 г. ще се проведе в съда на град Сасари, съобщават италиански медии, информираха Актуално и 24 часа.

Младият българин загина на 7 октомври 2019 г. Съдията от предварителното следствие Джузепе Гротериа отхвърли претенцията на тримата български моряци, които са обвиняеми за смъртта на младия мъж, че съдът на Сасари не е териториално компетентен да ги съди.

Въпросът за това беше повдигнат преди това от адвокатите им. Българският капитан на ферибота, както и друг български офицер, ще бъдат съдени по съкратена съдебна процедура. Боцманът, също българин, е поискал чрез адвоката си да постигне споразумение с правосъдието.

Според италианските следователи още от началото на разследването са изплували съмнения, че трагедията със смъртта на 24-годишния българин и с тежкото раняване на други трима наши моряци е можело да бъде избегната.

Те били натоварени със задача, която според италианските експерти, не трябвало в никакъв случай да бъде извършвана заради изключително тежките метеорологични условия, в които попада плавателният съд.

Източник Актуално

Последни новини

Последни новини

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на

Хутите: Екипажът на „Galaxy Leader“ общува със семействата си

На екипажа на задържания автомобиловоз GALAXY LEADER е позволено да общува със семействата си. Това каза говорителят на Ансар Аллах Мохамед Абдулсалам. Тази информация бе