Бойко Борисов: Черно море не е толкова голямо, колкото изглежда от плажа на Слънчев бряг

„С тези кораби в Черно море туризма да го забравим“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод напрежението между Русия и Запада заради Украйна.

Борисов изтъкна, че Черно море „не е толкова голямо, колкото изглежда от плажа на Слънчев бряг“.

„В региона освен България друг няма туризъм на Черно море. Кой ходи на почивка, когато над него летят F 35 и бойни фрегати вместо платноходки се разхождат“, попита Борисов.

И изтъкна, че ЕК вече предлага финансова помощ на Украйна.

„Днес се провежда съвет на външните министри, посветен на казуса Русия-Украйна. Ние сме представени там от зам.-министър, а не от миинстъра.

Какво по-важно, когато НАТО е в бойна готовност. Кой по-добре от външния министър може да изрази нашата загриженост“, коментира Борисов.

И допълни:

„Ние към този момент не знаем, може да осъмнем в състояние на война и да не знаем какво се случва. Аз съм върл противник на войната. И да не отиде външният мистър там, каква по-важна работа има не знам“.

ГЕРБ са внесли 59 депутатски подписа, при необходими 48, за извънредно заседание на парламента.

„При поставено НАТО в пълна бойна готовност на нашата граница трябва да дадем ясен мандат на правителството, да бъдем по-единни от всякога, за да защитаваме нашата сигурност, нашите интереси. Трябва много проактивна позиция и политика на управляващите“, каза Борисов.

И допълни:

„Ние сме член на НАТО и бойната готовност на НАТО означава бойна готовност и за нас. Правим се че няма проблем, че не го забелязваме. Тотална международна изолация, безспорен факт“.

Източник ClubZ

Последни новини

Последни новини

Изоставането на американския флот спрямо този на Китай е депресиращо, според конгресмен

Военноморският флот на САЩ отстъпва по численост на корабите на Китай. Това заяви в събота членът на Камарата на представителите на САЩ Кен Калвърт, републиканец от

Добър късмет за Павлин Надворни и „Espresso Martini“ от децата на Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“

Приблизително 480 мили преди да премине първия от Трите големи – нос Добра Надежда, Павлин Надворни и Espresso Martini получиха послание в рисунки от най-малките ветроходци на

Български треньор по ветроходство получи признание от Олимпийския комитет на Малта

Българският треньор по ветроходство Иван Василев, който работи в Малта от над шест години, бе сред отличените в юбилейната ХХ годишна церемония на Малтийският олимпийски