Руският флот провежда учение за защита на Северния морски път

Руският флот започна серия военни учения, в които ще участват сили.

Руски военни кораби ще отработят отбрана на основния маршрут на корабния трафик в Арктика, съобщи Северният флот на Русия.

Ученията в Арктика, в които се планира да участват около 30 бойни кораба, 20 самолета и 1200 войници, имат за цел оценка на бойната готовност на руските войски в Арктика и способността им да защитават Северния морски път.

Войските ще упражняват отблъскване на военни заплахи и ще помогнат да се гарантира сигурността на морските пътища и морските икономически дейности в руските райони в Северно море в случай на криза, заявиха от Северния флот.

Миналата седмица Москва съобщи, че ще обяви серия военни учения, в които ще участват всички нейни флоти в моретата, които са в директна близост до Русия.

Ученията ще включват и маневри в Средиземно море, Северно море, Охотско море, Североизточния Атлантически океан и Тихия океан.

Повече от 20 кораба на Черноморския флот излязоха от базите си в Севастопол и Новоросийск, за да се насочат към указаните региони, се казва в доклада на министерството на отбраната на Русия.

Източник RBTH

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.