ДНСК проверява преместваеми ли са кръчмите на Морска гара – Варна

Дирекцията за национален строителен контрол ще извърши проверки на кръчмарските обекти, които поникнаха в района на Морска гара – Варна. Това става ясно от отговор на транспортния министър Николай Събев на въпрос на депутата Ивайло Мирчев (Демократична България), сочи справка на Maritime.bg.

Припомняме, че при изграждането на някои от обектите, граждани сигнализираха за забелязани десетки бетоновози, а по-късно стана ясно, че Морска администрация е установила със снимков и видео материал, че част от кръчмите изобщо нямат нищо общо с преместваеми конструкции, а са масивно изградени.

Транспортният министър съобщава, че са установени „формални нарушения“ за част от процедурите, по които обектите са отдавани под наем.

Целият отговор на министър Николай Събев:

46813547-254-06-151-1

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на