Вихърът CMA CGM стигна и до покупката на вестник

Френската корпорация CMA CGM Group наддава за придобиване на контролен пакет в медийния бизнес на издавания в Марсилия вестник и едноименен сайт „La Provence“. Френският шипингов гигант предлага 81 млн. евро за 89% от бизнеса. Годишно медийната група генерира приходи, които са по-малки от ценовото предложение на компанията. Единственият друг наддавач е френската медийна група NJJ. Но CMA CGM предлага и още 35 млн. евро, които да инвестира в развитието на медийния бизнес.

Невероятните печалби, които генерира морският бизнес през последната година, са в основата на инвестиционно развихряне сред ключовите играчи.

През декември „френският вихър“ CMA CGM придоби американската логистична фирма Ingram Micro CLS в сделка за 3 млрд. щ. долара. По-късно увеличи участието си в куриерската „Colis Prive“, придоби и 90% от „Fenix Marine Services“. През миналия месец французите подписаха партньорски договор със Scuderia Ferrari и вероятно скоро ще видим логата на компанията на болидите във Формула 1.

MSC пък неотдавна предложи да купи италианската въздухоплавателна ITA AIRWAYS.

Неотдавна пък най-старото морско издание Lloyd’s List също беше обявено за продажба.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).