Стартира круизният сезон по Дунав

Туристическият круизен сезон по Дунав в гр. Русе официално стартира с акостирането на първия пасажерски кораб на Понтон №9. На борда на „Viking Lif“, плаващ под швейцарски флаг, пътуват над 100 американски туристи, съобщиха от местната община.

Екскурзиите, които са подготвени от местния туроператор, включват обиколка на Русе, Велико Търново и Арбанаси, и посещение на Ивановските скални църкви.

Звено „Туризъм“ към Община Русе има готовност да посрещне първите пасажери с брошура с възможни обекти за посещение и слоган „Насладете се на всяка русенска минута!“ (Enjoy every Ruse minute!).

Въпреки предизвикателствата пред този сектор, туроператорите уверяват, че имат разписания за сезона и за момента те са предвидени да се изпълняват до Русе и Гюргево, а придвижване към Делтата на Дунав ще се преценява според моментната ситуация.

Данните сочат, че круизният туризъм осигурява най-големият поток от чуждестранни туристи, които минават през Русе и утвърждават града като туристическа дестинация на национално и международно ниво. Към този момент се очакват около 520 посещения на пасажерски кораби за сезона.

Последни новини

Последни новини