“Смело мога да заявя, че”… ги няма близо 6 милиона

Смело мога да заявя, че Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” е един от най-ефективните бенефициенти по оперативните програми в сектор Транспорт. Това обяви вчера във Варна зам.-министърът на транспорта Владимир Върбанов преди демонстрацията на оборудване за реагиране при експлоатационни и аварийни замърсявания в морските и речните пристанища, което ДППИ придоби по проект с европейско финансиране.

Чуйте изказването на зам.-министър Владимир Върбанов

Колко обаче са наложените потвърдени санкции по европроекти на ДП “Пристанищна инфраструктура”? Отговор на този въпрос Maritime.bg получи по Закона за достъп до обществена информация.

За предходния и настоящия програмен период на “Пристанищна инфраструктура” са наложени и потвърдени финансови корекции по проекти в общ размер, който надхвърля 5,8 млн. лева.

Финансовите корекции идват на фона на отпуснати на ДППИ близо 2,8 млн. лева за управление и подготовка на проекти за двата програмни периода. За същия период – общо 123-ма служители са участвали в подготовката на проекти, като за различни обучение за подготовката на проекти са усвоени близо 650 хил. лева.

За двата програмни периода ДП “Пристанищна инфраструктура” пък е разходила над 1,1 млн. лева за управлението на проекти с европейско финансиране, става ясно от получения достъп до обществена информация.

Справка за размера на наложените и потвърдени финансови корекции по проекти с европейско финансиране от ДП “Пристанищна инфраструктура”:

Последни новини

Последни новини

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Предлагат включване на Големия бариерен риф в списъка на застрашеното световно наследство

Комисия, подкрепяна от ООН, предлага Големият бариерен риф да бъде добавен в списъка на застрашените обекти на световното наследство и предупреждава, че без "амбициозни, бързи и

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавяне на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент