В Пристанище Бердянск гори кораб

Пожар гори на борда на кораб в пристанище Бердянск. Няма официална информация кой е плавателният съд. Има предположения, че става дума за руски голям десантен кораб по проект 1171.

Не са известни причините за инцидента, не се изключва възможността съдът да е поразен от украинската армия.

На разпространени кадри с потвърдена достоверност от Maritime.bg се вижда как друг десантен кораб по същия проект напуска пристанището.

Maritime.bg припомня, че руският флот превозва бойна техника до пристанището и града, които взе под пълен контрол.

Активността на Черноморския флот на РФ от последното денонощие включваше изстрелване на крилати ракети 3М55 „Оникс“ от брегови ракетни системи „Бастион“ от района на Крим, които поразиха цели в Одеска област. Според украинската страна, цели не са поразявани.

От водите край Севастопол бяха изстреляни крилати ракети 3М-14 от комплекса Калибър-НК от малък ракетен кораб проект 21631. Няма информация за целите.

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални