Видео с ранения моряк от кораб Azburg в Мариупол

Базираната в Херсон “Днепъртранс” изпрати видео до Maritime.bg, за което се твърди, че показва ранения моторист от екипажа на м/к AZBURG. Корабът е поразен снощи при обстрел на пристанището в Мариупол. Там се намира и бълкер с български екипаж.

“От съображения за сигурност, не мога да съобщя къде се намира екипажът”, заяви пред Maritime.bg управителят на дружеството Михаил Силицкий.

След появата на информацията за инцидента с AZBURG, въоръжените сили на Донецката народна република (ДНР) разпространиха позиция, в която се твърди, че “украинската армия е отговорна за пожара на кораба”. ДНР твърди още, че силите на Украйна, които контролират пристанище Мариупол, са отговорни и за поражения по пристанищната инфраструктура. В съобщението се твърди още, че ДНР е изпратила искане до Киев за извеждане на корабите от пристанището. “Отговор не е постъпил”, заявяват от ДНР.

Пристанището в Мариупол и индустриалната зона около заводите “Азовстал” и “Азовмаш” все още се контролират от украински сили.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Военноморските сили успешно изпълниха поставените задачи

„Въпреки сложната международна обстановка и недостатъчната ресурсна осигуреност, както и в условията на конфликта в Украйна, през изтеклата година Военноморските сили успешно

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент