Компания от Йордания изостави три животновоза и близо 200 моряци

Близо 200 моряци са изоставени на три кораба за превоз на добитък, свързани с една близкоизточна компания, която им дължи възнаграждения за два месеца.

Корабите са GHENA (IMO: 8303989), BADER III (IMO: 7504598) и ZEIN I (IMO: 7622041), става ясно от информация в базата данни на Международната организация на труда (ILO), предаде “ТрейдУиндс”.

ILO информира, че трите кораба са контролирани от една компания, но не я идентифицира. BADER III и GHENA са посочени в списъка с кораби под мениджмънт на сайта на “Araba Ship Management”, базирана в Аман, Йордания. Същата компания е вписан мениджър на ZEIN I, според базата данни на Equasis.

На борда на GHENA, който се намира от 15 февруари на рейда пред Мотевидео, Уругвай, има 70 филипинци, трима колумбийци и един моряк от Йордания. Мъжете не са получавали възнаграждения от 2 месеца.

45-членен е екипажът на ZEIN I. Корабът се намира на около 45 nm южно от Гран Канария.

74-членен е екипажът на BADER III, който е изоставен от 15 февруари в Пуерто Кабейо, Венецуела. Повечето от хората на борда не са получавали заплати от два месеца, а част от екипажа – пакистански моряци, от шест месеца.

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент