Няма бойни действия в Пристанище Мариупол (видео)

Малко след 1100 ч. бе разпространено ново видео, показващо ситуацията на Пристанище Мариупол. От кадрите става ясно, че там не се водят активни бойни действия, а линията на огъня е извън терминалите. От видеото става ясно, че показаната част от пристанищната инфраструктура и тила не са засегнати по никакъв начин.

По-рано днес бе съобщено, че водещите боеве извън територията на пристанището военни от крайнодесния батальон “Азов” се евакуират в посока към терминалите.

Няма промяна в оперативната обстановка в района на кораб “Царевна”. Българските моряци са добре и чакат зелен коридор за евакуация, съобщи премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на правителството.

Премиерът Петков за “Царевна”:

По информация на Maritime.bg руски сили вече са на територията на Пристанище Мариупол. Военни от руската армия са се качили на борда на моторен кораб BLUE STAR I (IMO: 9375159), проверили са екипажния списък и са информирали моряците да не слизат от плавателния съд.

Видео:

Източник: WarGonzo

Военният канал WarGonzo пише, че показва пристанището в момента, за да има доказателства при евентуално последващо поразяване на инфраструктурата и намиращите се в района търговски кораби.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие

Днес се навършват 160 години от основаването на първото българско мореплавателно предприятие. На 6 декември 1862 г. в Цариград е основано параплувно дружество „Провидение”.

България предлага на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна

Снимка: Пристанище Варна България е предложила на ЕС проекти за допълнително развитие на пристанищата в Русе и Варна, за да може да се увеличат възможностите за оказване на

Никулден в пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД се включва в празничната програма на общината на 6-ти декември - Никулден. По традиция всяка година жителите и гостите на града честват закрилника на

Над 13 млн. тона зърнени товари са изнесени от пристанищата на Украйна

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент