Военният министър: Няма открити мини в наши води

Открити са мини в крайбрежните води в Румъния и Турция, вчера имаше отново в Турция, която беше обезвредена, но в българската акватория на Черно море не е била откривана такъв тип мина. Имаме капацитет както за наблюдение, така и за предотвратяване на инциденти.

Това обясни военният министър Драгомир Заков на блицконтрол в Комисията по отбраната към Народното събрание, предаде Дарик.

„По-сложен въпрос е за наблюдение и откриване, особено нощем“, подчерта Заков.

Той не изключи и НАТО да вземе мерки в случай на необходимост, но според Заков тече сериозна координация между Румъния, България и Турция и апелира българските рибари да сигнализират веднага при съмнителни обекти, но да ги увери да са спокойни, защото българската армия може да обезврежда такъв тип мини.

Войната в Украйна

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на