100 държави вече са ратифицирали MLC

На специална церемония в централата на Международната организация на труда (ILO) в Женева бе отбелязана стотната ратификация на Морската трудова конвенция (MLC, 2006), съобщават от пресслужбата на организацията пред Maritime.bg. Това означава, че повече от 96 процента от световния брутен тонаж сега се покрива от този международно приет стандарт.

Оман е поредната държава-член на ILO, която ратифицира конвенцията, с което общият брой на държавите достига 100. Посланикът на Оман Идрис Абдул Рахман Ал Ханджари официално представи документите за ратификация на 29 март, добавят от ILO.

„Присъединяването към MLC, 2006 е ясно потвърждение за дългогодишната традиция на Султаната Оман като видна морска нация в региона. Тази ратификация отново потвърждава ангажимента на моята страна да спазва разпоредбите на Конвенцията за постигане на достоен труд за моряците. Няма да пестим усилия за защита на трудовите права на моряците“, каза Ал Ханджари.

Приета от държавите-членки на ILO през февруари 2006 г., MLC обединява голям брой съществуващи трудови стандарти в индустрията, които вече не отразяваха съвременните условия на труд и живот, имаха ниски нива на ратификация или неадекватни системи за прилагане и спазване. Комбинирането на тези често много подробни инструменти в една конвенция улеснява държавите да регулират и налагат последователни индустриални норми и стандарти по целия свят.

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент