Вицепремиерът Борислав Сандов е изненадан, че бившият шеф на Морска администрация Живко Петров е възстановен на работа

От вас научавам. Странно е. Това обяви Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, в отговор на въпрос на Maritime.bg дали знае, че освободеният за сагата с кораб VERA SU бивш изпълнителен директор на ИА „Морска администрация“ Живко Петров е възстановен на работа.

Припомняме, че от отговор по Закона за достъп до обществена информация на повереното на Николай Събев министерство на транспорта стана ясно, че Живко Петров е заел предишния си пост като директор на Дирекция Морска администрация – Бургас.

„Последният има право след прекрятване на пълномощият му на едноличен орган на власт да заеме предишната си длъжност“, обясняват фрапиращия случай от МТС.

Припомняме, че Живко Петров бе отговорен за операцията с злощастния плавателен съд, заседнал край Яйлата.

Ръководената от Живко Петров операция:

Петров бе изпълнителен директор на агенцията, когато в Пристанище Бургас по изключително съмнителен начин бе отнет контролът на либийския танкер BADR. Танкерът все още гние на рейда в Бургас и се очаква предявяването на многомилионен иск срещу държавата от законните му собственици.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).